۷ راز اصلی افزایش ماندگاری عطر و ادکلن روی بدن و لباس

همه ما دوست داریم تمام طول روز خوشبو و معطر باشیم، اما خیلی وقتها حتی گرانترین عطر ما برای چند ساعت هم ماندگاری ندارد! دلیل آن احتمالا این است که اصول عطر زدن را رعایت نمیکنیم. روشهای سادهای وجود دارد که باعث افزایش ماندگاری عطر میشود.
فهرست موضوعات
از کجا بفهمیم عطر ماندگاری دارد؟
قبل از خرید عطر به غلظت آن دقت کنید تا انتظاری غیرواقعی نداشته باشید. مسلما شما نمیتوانید از یک بادی میست انتظار داشته باشید به اندازه یک اکستریت دیپرفیوم ماندگار باشد!
غلظت عطرها متفاوت است و همین امر در ماندگاری بوی عطر تاثیر مستقیمی دارد. در مقاله تفاوت انواع عطر و ادکلن از نظر غلظت و ماندگاری به تفکیک توضیح داده شد که به عنوان مثال چرا ماندگاری ادوپرفیوم بیشتر از ادکلن و ادوتویلت است و غلظت هر کدام چند در صد است.
جالب است بدانید ماندگاری عطرها به گروه بویایی آنها نیز بستگی دارد. گروههای بویایی به دستههای زیر تقسیم میشوند:
- چیپر، مدیترانهای یا قبرسی (Chypre)
- گلی (Floral)
- مرکباتی (Citrus)
- چوبی (Woody)
- چرمی یا حیوانی (Leather)
- شرقی، گرم (Oriental)
- آروماتیک (Aromatic)
هر عطر ترکیبی از چند گروههای بویایی است و البته در نت پایه یکی از این گروهها غلبه دارد. اما در میان این گروههای بویایی، گروه چیپر و گروه چوبی ماندگاری طولانیتری دارند.

اصول و تکنیکهای افزایش ماندگاری عطر و ادکلن
دلیل ماندگاری بوی عطر برخی افراد چیست؟ شاید ادکلن آنها چندان هم گران نباشد اما زمان بیشتری حس میشود. احتمالا این افراد اصول عطر زدن را به خوبی رعایت میکنند و با تکنیکهای افزایش ماندگاری بوی عطر آشنایی کافی دارند. در ادامه شما با این اصول آشنا میشوید.
۱. روی پوست تمیز عطر بزنید
شاید فکر کنید وقتی کمی عرق کرده و نامرتب هستید و پوستتان احساس تمیزی ندارد، عطر زدن شما را فرش و تازه میکند و با پخش بوی خوب موقتا همه چیز حل میشود. اما این یک اشتباه رایج است.
عطر نه تنها توانایی غلبه بر بوی عرق و آلودگیها را ندارد، بلکه رایحه آن در این شرایط تغییر میکند و با بوی نه چندان جالب تازهای مواجه خواهید شد. همچنین ترشح چربی و آلودگی پوست ماندگاری عطر را کم میکند.
بعد از حمام در حالی که پوست خشک شده، بهترین وقت استفاده از عطر است؛ چرا که منافذ پوست بازتر است و عطر را بهتر در خود جذب کرده و نگه میدارد. با این حال اگر در شرایطی هستید که امکان دوش گرفتن ندارید بهتر است با ضدتعریقهایی که میتوانند بوی بدن را کنترل کنند، ابتدا بوی عرق را خنثی کرده سپس عطر بزنید.
۲. به نقاط نبضدار و موهای خود عطر بزنید
شاید برای شما سوال پیش آمده که چرا عطر را روی نبض میزنند؟ پوست گرم مناطق نبضدار نه تنها پخش بوی عطر را بیشتر میکند، بلکه عطر را به تمام سطح پوست منتقل کرده و به ماندگاری بیشتر آن کمک میکند.
گردن، مچ دست، قسمت داخلی آرنج، پشت زانوها، بالای شکم و قوزک پا نقاطی هستند که برای عطر زدن مناسبترند.
دقت کنید که اسپری کردن عطر روی بدن بسیار بهتر از روی لباس است، چرا که نه تنها دیگر نگران لکه شدن پارچه لباس خود نیستید، بلکه ماندگاری عطر هم بیشتر میشود. البته باید قبل از خرید تست کنید که عطر مورد نظر شما روی پوستتان ایجاد حساسیت نمیکند.
اما موها نیز قابلیت پخش بو و ماندگاری بیشتر عطر را دارند. چه بسا گیسوان شما مدت بیشتری شما را معطر نگه دارد تا پوست بدنتان. توجه داشته باشید که عطر نباید مستقیما روی مو اسپری شود زیرا به ساختار مو آسیب میرساند. شما میتوانید با کمی فاصله عطر را روی شانه یا یک مسواک اسپری کنید و بعد آن را روی موهای خود بکشید.
اگر موهای شما بلند است میتوانید پس از این کار، موهای خود را دم اسبی ببندید و پس از مدتی باز کنید تا از ماندگاری و پخش بیشتر عطر خود لذت ببرید.

۳. عطر را روی پوست خود مالش ندهید
بعد از زدن عطر روی پوست، مثل مچ دست یا گردن، به آن دست نزنید یا مچهایتان را روی هم نمالید. بگذارید عطر روی پوستتان جذب و خشک شود. اگر تازه از حمام آمدهاید و قبل از لباس پوشیدن عطر زدهاید صبر کنید عطر خشک شود سپس لباس بپوشید.
اگر عطر شما رولی است، مقدار کمی از آن را روی پوست زده و از ماساژ دادن آن روی پوست تا زمان خشک شدن اجتناب کنید.
۴. از مرطوبکننده بی بو قبل از عطر استفاده کنید
لوسیون و کرمهای مرطوب کننده روی پوست بستر مناسبی برای عطر میسازند. بستری که در آن عطر ماندگاری بیشتری خواهد داشت و رایحه آن زمان طولانیتری دوام خواهد آورد. اما دقت کنید مرطوب کننده شما فاقد عطر و بو باشد.
۵. شیشه عطر را در جای خشک و خنک نگهداری کنید
نور، گرما و رطوبت، سه قاتل عطر هستند، زیرا این عوامل باعث شکسته شدن مولکولهای عطر میشوند و کیفیت و ماندگاری رایحه عطر را پایین میآورند. مهمترین دلیلی که ماندگاری عطر در تابستان کمتر از فصل زمستان است نیز همین گرمای هواست.
نکته: در تابستان دقت کنید اگر به قسمتهایی از پوست عطر بزنید که در معرض تابش مستقیم اشعه آفتاب قرار میگیرد، به مرور دچار لک پوستی خواهید شد.
شاید شما شیشه عطر خود را در حمام یا نزدیک حمام نگه میدارید که جای مرطوبی است، یا آن را در جای پر نور و گرمی گذاشتهاید و بعد از مدتی به کیفیت عطر خود مشکوک شدهاید! خب در واقع اشتباه از شما بوده نه سازنده عطر!
پیشنهاد میکنیم یک جعبه زیبا برای عطرهای خود داشته باشید تا پس از استفاده از عطر در جعبه بسته شود و در جای خنک و خشک نگهداری شود تا از نور، رطوبت و گرما در امان بماند.
۶. برای افزایش ماندگاری عطر بطری عطر را تکان ندهید
مسلما نفوذ هوا به عطر کیفیت و ماندگاری آن را کاهش میدهد. دلیلی وجود ندارد که شیشه عطر خود را قبل از استفاده تکان دهید. پس از انجام این کار اجتناب کنید.
۷. به اندازه عطر بزنید، نه کمتر و نه بیشتر
تاثیر استفاده از عطر در زندگی روزمره بر هیچکس پوشیده نیست اما نباید در این کار افراط کنید. زیاد زدن عطر و ادکلن باعث ماندگاری بیشتر آن نمیشود بلکه موجبات آزار اطرافیان و حتی خودتان را فراهم میآورد.
با توجه به غلظت عطر خود، آن را اسپری کنید. به عنوان مثال برای زدن ادوپرفیوم که غلیظتر است یکی دو پاف کافی است اما ادوکلن را که غلظت کمنتری دارد، میتوانید ۵ تا ۶ پاف موقع اسپری کردن استفاده کنید.

چه ماده ای باعث ماندگاری عطر میشود؟
فیکساتور عطر چیست و چه موادی در عطر میتوانند نقش نثبیتکننده داشته باشند تا ماندگاری عطر بیشتر شود؟ از مواد طبیعی میتوان به چوب صندل، کهربا و مشک اشاره کرد.
بنزیل الکل یا اسید بنزوئیک نیز برای این منظور در عطرها استفاده می شود. همچنین ترکیب گلیسیرین میتواند به دوام بیشتر عطر کمک کند.
مواد دیگری که باید از انها به عنوان تثبیتکننده عطر نام برد؛ دیپروپیلن گلیکول (DPG) یا ایزو پروپیل میریستیت (IPM) یا دی اتیل فتالات (DEP) هستند. البته از این مواد بیش از ۲ درصد وزن عطر نباید استفاده شود زیرا مشکلات تنفسی به وجود خواهد آورد.
جالب است بدانید هر چقدر درصد الکل عطری بیشتر باشد، پخش بوی آن بیشتر اما دوام و ماندگاریاش کمتر خواهد بود. این بستگی به خواسته شما دارد که میخواهید عطر شما پخش بوی بیشتری داشته باشد و حاضرید چندین بار در روز آن را تمدید کنید یا میخواهید عطر شما با پخش بوی کمتر اما ماندگارتر بوده و مدت طولانیتری همراه شما باشد.
پیشنهاد مطالعه: بررسی تفاوتهای عطر دیزاینری و عطر نیش
شما از چه روشهای دیگری برای افزایش ماندگاری عطر و ادکلن استفاده میکنید؟