راهنمایی مشتریانمراقبت مو

شناخت و معرفی نوع ساختار مو


شناخت ساختار مو به ما در درمان و تقویت مو کمک می‌کند. اگر جزو افرادی هستید که از مشکلات مو مانند ریزش یا ضعیفی مو خسته شده‌اید، احتمالا درمان‌های متعددی انجام داده‌‌اید که به نتیجه نرسیده‌اند. این درمان‌ها می‌توانند گیاهی و شیمیایی با روش‌های مختلف باشند. معمولا در این شرایط با خودمان می‌گوییم “نکند کلاه سرم گذاشته باشند؟ آیا از محصولات مناسب استفاده کرده بودم؟” همه‌ی این‌ها طبیعی است. زیرا ما اطلاعات کافی در این زمینه نداریم.

آیا بهتر نیست که اطلاعاتمان را در مورد نوع ساختار موها گسترش دهیم تا از این قبیل نگرانی‌ها نداشته باشیم؟ احتمالا شنیده‌اید که هر کسی بدن خود را بهتر می‌شناسد؛ پس با شناخت ساختار مو و محصولات مناسب می‌توانید به درمان بپردازید.

ما در این مطلب به شناخت و معرفی نوع ساختار مو می‌پردازیم و شما را با محصولات مراقبتی مناسب ساختار موهایتان آشنا می‌کنیم.

انواع مو از نظر ضخامت

ساختار مو از نظر ضخامت به دو نوع ولوس و ترمينال تقسیم می‌شود.

ساختار موی ولوس (vellus): موهای ولوس کرکی، نازک، نرم و کوتاه هستند. آن‌ها بدون رنگ یا بسیار کم رنگ به نظر می‌آیند. در همه جای بدن به جز کف دست و پا، لب‌ها و روی پلک مشاهده می‌شوند.

ساختار موی ترمینال (lonugo): موهای ترمینال کلفت، ضخیم و دارای رنگ‌دانه‌های فراوان هستند. موهای سر، زیر بغل، مژه و ابروها، اطراف خارجی ناحیه تناسلی، ریش و سبیل مردان در این دسته می‌باشند.

انواع مو از نظر ضخامت

شناخت انواع ساختار مو

خب در ابتدا لازم است بگوییم که این کار به راحتی آن‌چه که فکر می‌کنید نیست. یعنی نمی‌توان با یک لمس ساده نوع و جنس مو را تشخیص داد. بلکه باید عوامل دیگر را درنظر گرفت و علاوه بر این، نحوه مراقبت درست از موهای خود را شناخت. دانشتن هرچه بیشتر درمورد ساختار موها و روش‌های مراقبتی به داشتن موهای شاداب‌تر و درخشان‌تر کمک می‌کند.

موهای چرب

موهای چرب را با ظاهر براق و چربشان می‌شناسیم که البته بعد از مدت کوتاهی کثیف و کدر می‌شوند. ویژگی این موها شانه‌پذیری راحت، حالت نگرفتن و کم‌پشت بودن است. البته این کم‌پشت بودن به علت چربی بالا و خوابیدن موها روی همدیگر می‌باشد.

معلولا افرادی که دارای موی چرب هستند ۱۲ ساعت بعد از شست و شو، موهایشان چرب می‌شود. این افراد می‌گویند که به دلیل ترشح چربی بالا پوست سرشان مدام خارش دارد و در بسیاری از مواقع شوره سر نیز دیده می‌شود. کنترل نشدن چربی سر نتایجی بدی را به همراه دارد، زیرا چربی روی موها گرد و غبار و آلودگی را در خود نگه می‌دارد و این آلودگی را به کف سر منتقل می‌کند. این اتفاق باعث افزایش ریزش مو می‌شود و بهتر است برای جلوگیری از آن هفته‌ای ۲ تا ۳ مرتبه موهای خود را با شامپو مخصوص موی چرب بشویید.

عواملی که باعث بیشتر شدن چربی مو می‌شوند را بشناسید و آن‌ها را رعایت کنید. چند مورد از این عوامل عبارتند از:

  1. شانه کردن زیاد موها
  2. شست و شوی زیاد (بیشتر از هفته‌ای ۲ تا ۳ بار)
  3. استفاده مکرر از سشوار، اتو مو و وسایلی مانند آن
  4. زدن روغن و نرم کننده به پوست سر (از روغن و نرم کننده‌ها فقط برای ساقه مو استفاده کنید)
  5. استفاده از شامپو نامناسب
  6. استرس یا هیجان زیاد در ۱ماه اخیر
  7. نوشیدن کم مایعات
شامپو ضدشوره اچ اس لاین (Echos)

خرید و مشاهده شامپو ضدشوره اچ اس لاین مناسب موی چرب

موهای خشک

این جنس مو معمولا در خانم‌ها بعد از استفاده از رنگ و دکلره دیده می‌شود. هرچند افرادی هستند که ذاتا دارای این جنس مو می‌باشند. از ویژگی‌های آن می‌توان به گره‌های زیاد، سخت شانه شدن، خرد شدن موها، بدحالتی و زبری اشاره کرد.

افرادی که موی خشک دارند مدام از وضعیت ظاهری بد موهای خود می‌نالند. موهای آن‌ها با فرهای ریز و وز حالتی پف دار را ایجاد کرده است و ظاهر شلخته‌ای را نشان می‌دهد. این افراد باید از شست‌ و شو با آب داغ دوری کنند زیرا دمای بالای آب چربی‌های مو را با خود می‌برد و باعث خشکی بیشتر می‌شود. این ویژگی به علت کم‌کاری غدد چربی در پوست سر ایجاد می‌شود. برای افزایش چربی سر و کاهش خشکی مو از روغن‌ها و مرطوب کننده‌های مناسب استفاده کنید. هم‌چنین ماساژ سر باعث تحریک غدد چربی‌ها می‌شود و به افزایش چربی سر و موها کمک می‌کند.

اگر موهای خود را رنگ می‌کنید حتما از رنگ‌های مطمئن و بدون آمونیاک استفاده کنید تا آسیب کمتری به موهایتان وارد شود. بعد از آن مراقبت موها را جدی بگیرید و از شامپو مناسب موهای خشک یا رنگ شده (برای افرادی که رنگ کرده‌اند و می‌خواهند رنگ موهایشان دیرتر از بین برود) استفاده کنید.

روغن مو آلترگو

خرید و مشاهده روغن مو آلترگو مناسب موی خشک

موی معمولی

موی معمولی یا نرمال یکی از بهترین موها می‌باشد. موهای معمولی نه مانند موهای چرب غدد چربی‌شان بسیار فعال است و نه مانند موهای خشک از کم بودن چربی رنج می‌‎برند. از ویژگی این موها می‌توان به نرمی، لطافت در هنگام شانه کردن، براق و درخشان بودن در اکثر مواقع اشاره کرد. افرادی که دارای این جنس مو هستند از سلامت پوست سر مناسبی برخوردارند. علاوه بر این دچار موخوره، شوره، ریزش مو و… نمی‌باشند.

اگر شما جز این افراد هستید باید بگوییم که خیلی خوش شانس‌ هستید. موهای شما نیاز به مراقبت ویژه‌ای ندارند. کافی است ۱ تا ۲ روز یک‌بار موهای خود را با شامپو مخصوص موهای معمولی بشویید. همچنین دوری از وسایلی مانند سشوار و اتو مو به داشتن موهای سالم‌تر در مدت طولانی کمک می‌کند.

شامپو پریم مناسب موهای معمولی

خرید شامپو پریم مناسب موهای معمولی

موهای مختلط

موهای مختلط هر دو حالت چرب و خشک را دارند. این جنس مو اغلب در خانم‌هایی دیده می‌شود که موهای بلند دارند و پوست صورت و سرشان چرب است. نگهداری و مراقبت این نوع مو از بقیه سخت‌تر است زیرا هنگام شست و شو باید دقت کافی را داشته باشید.

از شامپو مناسب موی چرب برای شستن ریشه موهایتان استفاده کنید. تا می‌توانید سعی کنید که شامپو روی ساقه مو نریزد و بگذارید کمی روی پوست سرتان بماند. بعد از آن موهای خود را با آب ولرم به آرامی آبکشی کنید. برای مراقبت بیشتر بعد از حمام از لوسیون و نرم کننده‌های مناسب موی خشک استفاده کنید. عدم رسیدگی به این نوع مو، موخوره و شکنندگی را به همراه دارد. پس اگر می‌خواهید موهای بلند و زیبایی داشته باشید به روتین موهایتان پایبند باشید و از محصولات مراقبتی مرغوب استفاده کنید.

شناخت و معرفی ساختار مو - لوسیون موی خشک بیول

خرید لوسیون مو بیول مدل Ice Cream Cocoa مناسب موهای خشک

موهای آسیب دیده

ویژگی این نوع مو شبیه خشک بوده با این تفاوت که در اثر مواد شیمیایی یا شرایط فیزیکی نامناسب آسیب دیده است. این آسیب‌ها می‌توانند در اثر رنگ‌ کردن مکرر، دکلره، مش یا هایلایت به وجود بیاید.

جالب است بدانید که عواملی مانند استفاده از شانه پلاستیکی یا کثیف، زیر آفتاب ماندن در زمان طولانی، در معرض سرمای شدید قرار گرفتن و کوتاهی غیرحرفه‌ای آسیب‌های جدی به مو وارد می‌کنند. برای کم‌تر شدن آسیب‌های وارد شده به این موها، استفاده از ماسک‌های مو بسیار تاثیرگذارند.

شناخت و معرفی ساختار مو - ماسک موی موپک موهای آسیب دیده

خرید و مشاهده ماسک مو موپک مناسب موهای آسیب دیده

معرفی ساختار مو بر اساس شکل طبیعی موها

موها از لحاظ شکل و ظاهر نیز با یکدیگر تفاوت دارند. ممکن است یک نفر موی بسیار لختی داشته باشد و دیگری فرهای ریز و جذاب داشته باشد. این ویژگی کاملا ژنتیکی بوده و نمی‌توان به صورت دائم حالت آن‌ها را تغییر داد. هرچند که روش‌هایی برای این کار وجود دارد اما از طرف پزشکان توصیه نمی‌شود.

موی لخت یا صاف

موهای صاف هیچ حالتی ندارند و اکثرا چرب هستند. زیرا چربی سر به علت لختی زیاد مو از روی آن‌ها لیزر می‌خورد و موها را چرب می‌کند. بیشتر خانم‌هایی که موی چرب دارند می‌خواهند به آن حالت بدهند. برای این‌کار می‌توانید از حالت دهنده‌های مختلف استفاده کنید. موهای لخت دارای ۳ نوع می‌باشد؛

نوع اول یا ۱A شامل موهایی می‌شود که هیچ گونه حالتی ندارند و از ریشه تا پایین صاف و یکدست روی هم خوابیده‌اند. معمولا این موها کم پشت به نظر می‌رسند اما براق بودنشان شما را جذب خود می‌کند. این نوع مو رشته‌های نازکی دارد و به همین علت می‌توان مدل‌های مختلف مو را با آن درست کرد.

نوع دوم یا ۱B موهای لخت و ضخیم‌تری نسبت به ۱A را شامل می‌شود. این موها حجم بیشتری از نوع اول دارند ولی نه زیاد متراکم است که سخت دست در میانشان برود و نه کم پشت که پوست سر را ببینید. شانه کردن و حالت دادن این نوع مو راحت است و بهترین مدل برای افرادی که این مو را دارند حالت دادن به سمت بالا می‌باشد.

نوع سوم که آخرین نوع از موهای لخت است ۱C نام دارد. این موها دارای تارهای بسیار ضخیمی نسبت به دو نوع قبل هستند. این ویژگی باعث سنگین شدن موها شده و حالت دادن به آن‌ها نسبت به ۱Aو ۱B سخت‌تر است.

موی حالت‌دار

موهای حالت‌دار ظاهری S مانند دارند و نه لخت هستند و نه فر. آن‌ها نیز شبیه موهای لخت به سه دسته تبدیل می‌شوند.

نوع اول یا ۲A جنس نازکی دارد و به اندازه دو نوع بعد مجعد نمی‌باشد. در این مدل تنها چند انحنای کم در راستای ساقه مو وجود دارد و راحت فرم می‌گیرد.

نوع دوم یا ۲B از نوع اول ضخیم‌تر است و دارای فر و حالت بیشتری است. این نوع مو به راحتی حالت می‌گیرد. شما به راحتی می‌توانید با استفاده از موس‌های مو حالت موهایتان را بیشتر یا کمتر کنید.

نوع سوم یا ۲C از حالت و موج بیشتری نسبت به دو نوع قبل برخوردار است. گاهی این موج‌ها آن‌قدر زیاد است که موهای شما را فر نشان می‌دهد در حالی که حلقه‌های بزرگی است که درهم می‌پیچند. اکثر افرادی که این نوع مو را دارند از پیچیدگی موهایشان کلافه‌اند. اگر جزو این افراد هستید صاف کننده‌های مو را استفاده کنید.

موی فر

اکثر افرادی که موی صاف یا حالت‌دار دارند در تلاشند تا موهایشان فر شود و از روش‌های مختلف استفاده می‌کنند. موهای فر هم مانند دو نوع قبلی از لحاظ ضخامت و شکل حلقه موها به سه دسته تقسیم می‌شوند.

نوع اول یا ۳A بزرگ‌ترین حلقه‌های فر خورده مو را دارند. آن‌ها دارای تار نازک می‌باشند به همین علت حالت دادن به این موها نسبت به ۳B, 3C راحت‌تر است.

نوع دوم یا ۳B دارای حلقه‌های نسبتا بزرگ و فنری شکل است که اکثر زنان دوست دارند آن را داشته باشند. تار این موها نه خیلی نازک است و نه خیلی ضخیم. شما می‌توانید با استفاده از مرطوب کننده و آبرسان مدل پیج‌های موهایتان را منظم‌تر و زیباتر کنید.

نوع سوم یا ۳C که از دو دسته قبل ضخیم‌تر است. این نوع مو حلقه‌های کوچک‌تر و پُرتری دارد. جنس آن‌ها زیاد نرم نیست و برای نرم‌تر شدن این موها می‌توان از شامپو و نرم‌کننده‌های مرغوب استفاده کرد.

موی بسیار فر

این نوع موها معمولا زبر و بسیار کوتاه هستند. فرشان زیاد است و حالت Z,S مانند دارند. این موها هم مانند بقیه ۳ نوع یا دسته دارند.

نوع اول یا ۴A دارای بافت ظریف‌تری نسبت به دو مورد بعدی است. حالت موها شبیه Sهای تو در تو و متراکم می‌باشد و شکل سیمی را به وجود آورده‌اند.

نوع دوم ۴B نام دارد که از قبلی فرتر بوده و بیشتر شبیه Z است. این نوع مو معمولا شکنندگی بالایی دارند و باید از آن‌ها مراقبت شود.

نوع سوم که به ۴C می‌شناسیم از تمام موها فرتر است. تقریبا تمام تارهای آن دارای شکل Z هستند و بسیار متراکم به نظر می‌رسند. این نوع مو از همه‌ی موها شکننده‌تر می‌باشد و نیاز به مراقبت دارد.

جمع بندی

شناخت ساختار مو به شما کمک می‌کند تا بتوانید به خوبی از موهایتان مراقبت کنید. استفاده از محصولات مناسب و با کیفیت در بهتر شدن و سالم ماندن موها بسیار موثر است.

اگر موهایتان چرب و بی حالت است استفاده از شامپو و حجم‌دهنده‌ها به بهتر شدن جنس و ظاهر آن کمک می‌کند. اگر دارای موهای فر هستید مراقبت را دست کم نگیرید. می‌دانیم که کار شما کمی سخت‌تر از بقیه است اما باور کنید موهای فر و سالم، ظاهری بسیار زیباتر از موهای شکننده و شلخته دارند.

یادتان باشد هرچه دانش و مراقبت شما در مورد مو بیشتر باشد، موهای شاداب‌تر و سالم‌تری خواهید داشت.

مشاهده بیشتر

سامد

برنامه‌نویس و طراح سایت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا